Sedmi Eko forum “Zaštićena prirodna dobra Beograda”

Sedmi Eko forum “Zaštićena prirodna dobra Beograda” održan je 28. maja 2013. godine u prostorijama Zavoda za zaštitu šrirode Srbije, u organizaciji Beogradske eko asocijacije.
Tema je ovaj put bila „Održivi i eko-turizam zaštićenih područja Beograda“. U radu Foruma, pored Zavoda kao domaćina, učestvovali su predstavnici resornih ministarstava, predstavnici civilnog sektora kao i mladi članovi ovih organizacija.

Prisutne su u uvodnom delu pozdravili Dr. Srđan Belij, državni sekretar Ministrarstva rudarstva, prirodnih resursa i prostornog planiranja kao i Aleksandar Dragišić, direktor Zavoda za zaštitu prirode. Prisutnima se takođe obratio i republički poslanik Ivan Karić koji je prisutnima predstavio rad Skupštinskog odbora za zaštitu životne sredine i Neformalne zelene poslaničke grupe i uputio pretstavnike civilnog sektora da koriste mehanizam „Zelene stolice“ i svojim učešćem doprinesu donošenju boljih zakonskih rešenja.
Uvodnu prezentacije: „Ekoturistički potencijali zaštićenih područja na teritoriji Republike Srbije“, održala je Danijela Cvetković sa Fakulteta za primenjenu ekologiju Futura. Zatim je Slađana Đorđević takođe sa istog fakulteta prisutnima govorila o Konceptima i modelima održivog turizma i o Ekoturizmu u zaštićenim područjima grada Beograda.

Više o ovome pogledajte ovde.