Одржан састанак неформалне Зелене посланичке групе

Неформална Зелена посланичка група захуктава свој рад. 14.2.2013. године у Народној скупштини одржан је други по реду састанак чланова и чланица неформалне Зелене посланичке групе. Састанку је присуствовало 17 чланова и чланица групе. Разговарало се о могућим темама на којима би радили на првом следећем сусрету који је заказан за половину марта, као и генерално о циљевима, функционисању, правилима рада и комуникације групе.

 

slika2

 

С обзиром на то да је ово једна од првих неформалних посланичких група коју чине посланици и посланице из различитих парламентарних политичких странака као позиције тако и опозиције потребно је време да би ствари почеле да функционишу и да се развије групна кохезија.

 

slika 4

 

Направљена је радна група која треба да припреми правила рада групе и сет надлежности координатора групе као и временско трајање координације. Ову радну групу чине Иван Карић, Невен Цевтићанин и Дијана Вукомановић. Друга група коју чине Весна Марјановић и Иван Бауер треба да направи правила комуникације, какао интерне тако и екстерне, и процес доласка до заједничког става, да би група могла ефикасно да комуницира са јавностима.

 

slika 3

 

Посланици су информисани о подршци фондација Конрад Аденауер и Хајнрих Бол које су понудиле сарадњу и помоћ у раду. Као једна од тема на коју ће се разговарати на следећем састанку предложена је тема Зелених стандарда и вредности. радује приметан оптимизам и жеља за активнијим радом групе.

 

slika