Dobrodošli na sajt Zelene stolice

„Zelena stolica“ je mehanizam koji omogućava učešće nevladinih organizacija u radu Odbora za zaštitu životne sredine Narodne skupštine Republike Srbije

Vesti

Najnovije vesti vezane za Zelenu stolicu

sve vesti

Članice Zelene stolice

Zelena stolica prestavlja mrežu preko 50 nevladinih organizacija koje se bave pitanjem zaštite životne sredine

Misija Zelene stolice je unapređenje komunikacije sa zakonodavnom granom vlasti kroz uspostavljen mehanizam, jedini takve vrste, i ostvarivanje uticaja na poboljšanje zakonskih predloga u oblasti životne sredine. Ovaj jedinstveni mehanizam omogućava kontinuirano i koordinisano učešće predstavnika civilnog društva u radu Odbora i jedan je od najvažnijih mehanizama uključivanja građana u rad skupštinskih odbora koji se koriste u Narodnoj skupštini.

više o članicama

Blog

svi postovi

Odbor za zaštitu životne sredine u Narodnoj Skupštini Republike Srbije

Odbor za zaštitu životne sredine (Odbor) predstavlja stalno radno telo Narodne skupštine Republike Srbije i čini ga 17 članova narodnih poslanica i poslanika, odnosno njihovih zamenika.

Osnovne nadležnosti odbora uključuju: razmatranje predloga zakona i drugih akata podnetih Narodnoj skupštini, sagledavanje stanja vođenja politike od strane Vlade, praćenje izvršavanja zakona i drugih opštih akata od strane Vlade i drugih državnih organa i tela i razmatranje drugih pitanja iz nadležnosti Narodne skupštine.

Bitni linkovi za odbor

Sastav Odbora
Izveštaji sa sednica

više o odboru

Pridruživanje Zelenoj stolici

Prijavu novih članica ocenjuje koordinacioni tim sa aspekta ispunjenosti kriterijuma o angažovanju i stručnosti u oblasti životne sredine i potom obaveštava kandidate o prijemu u članstvo.

Prijava na bilten

Prijavite se na naš bilten i budite informisani o aktivnostima Zelene stolice

Arhiva Zelenih biltena