Održana sednica dva Odbora SKGO

Zajednička sednica Odbora za zaštitu životne sredine i Odbora za energetsku efikasnost Stalne konferencije gradova i opština održala se juče, 21. marta u Inđiji. Sednici je prisustvovalo oko 60 članova oba odbora.

Tokom sednice predstavljen je Vodič za investitore – Proizvodnja energije iz obnovljivih izvora i izgradnja energetskih postrojenja u Republici Srbiji, rešenja u energetici i zaštiti životne sredine – primeri iz Slovenije, zatim prezentovane su aktivnosti CEMR fokus grupe za upravljanje otpadom i formiranje Mreže eko-poverenika SKGO u opštinama.

Prema rečima Radiše Miloševića, predsednika Odbora za zaštitu životne sredine u SKGO, Srbija je trenutno ispod 27% obnovljive energije – otprilike oko 12%, dok u Švedskoj taj procenat iznosi čak 67%, sa perspektivom da u narednom periodu dostignu do 85% obnovljive energije. Više o ovome pročitajte te ovde.

Prilog TV Inđija sa zajedničke sednice Odbora SKGO za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost 21.3.2013 možete pogledati ovde.