Otvorena vrata Zelenih poslanika

Mreža Zelena stolica je u saradnji sa Zelenom poslaničkom grupom danas organizovala Otvorena vrata poslanika koji su zainteresovani za oblast zaštite životne sredine kako bi predstavnici organizacija koji su aktivne u oblasti uspostavili direktan kontakt sa donosiocima odluka u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

Predstavnici udruženja građana koja se bave zaštitom i unapređenjem životne sredine su razgovarali sa poslanicima i poslanicama članovima Odbora za zaštitu životne sredine u Narodnoj skupštini Republike Srbije i Zelene poslaničke grupe o inicijativama i problemima sa kojima se susreće civilni sektor u oblasti zaštite i unapređenja životne sredine i njihovom eventualnom uključivanju i podršci.
Takođe, za udruženja građana je bilo korisno da saznaju koji su to mehanizmi poslanicima na raspolaganju, da se upoznaju sa radom neformalne Zelene poslaničke grupe, ali i nadležnostima Odbora za zaštitu životne sredine. Verujemo da će ovaj sastanak doprineti boljoj komunikaciji i zajedničkomm radu u oblasti.

Sastanku su prisustvovali narodni poslanici Dubravka Filipovski, Predrag Jelenković, Nada Lazić, Olena Papuga, Gordana Čomić i Sonja Pavlović, a organizovan je uz podršku programa CSOnnect , koji sprovodi Regionalni centar za životnu sredinu.