Отворена врата Зелених посланика

Мрежa Зелена столица је у сарадњи са Зеленом посланичком групом данас организовала Отворена врата посланика који су заинтересовани за област заштите животне средине како би представници организација који су активне у области успоставили директан контакт са доносиоцима одлука у Народној скупштини Републике Србије.

Представници удружења грађана која се баве заштитом и унапређењем животне средине су разговарали са посланицима и посланицама члановима Одбора за заштиту животне средине у Народној скупштини Републике Србије и Зелене посланичке групе о иницијативама и проблемима са којима се сусреће цивилни сектор у области заштите и унапређења животне средине и њиховом евентуалном укључивању и подршци.
Такође, за удружења грађана је било корисно да сазнају који су то механизми посланицима на располагању, да се упознају са радом неформалне Зелене посланичке групе, али и надлежностима Одбора за заштиту животне средине. Верујемо да ће овај састанак допринети бољој комуникацији и заједничкомм раду у области.

Састанку су присуствовали народни посланици Дубравка Филиповски, Предраг Јеленковић, Нада Лазић, Олена Папуга, Гордана Чомић и Соња Павловић, а организован је уз подршку програма CSOnnect , који спроводи Регионални центар за животну средину.