Predstavljanje izveštaja o radu Ministarstva na sednici Odbora

Redovna 10. sednica Odbora održana je 16. marta 2018. godine na kojoj je predstavljen redovni tromesečni izveštaj aktivnosti Ministarstva zaštite životne sredine. Ispred Ministarstva izveštaj je predstavio državni sekretar Branislav Blažić koji je na početku naglasio da ministar Trivan nije bio u mogućnosti da bude na sednici zbog drugih obaveza. Kako je narodnim poslanicima, članovima Odbora, ali i članovima mreže Zelena stolica,  detaljan izveštaj dostavljen pre sednice, g. Blažić nije detaljnije obrazlagao izveštaj, već je dodao da su pomoćnici prisutni na sednici na raspolaganju narodnim poslanicima i predstavnicima „Zelene stolice“  za pitanja i dodatne informacije.

„Zelenu stolicu“ na 10. sednici predstavljale su Valentina Đureta iz Beogradskog fonda za političku izuzetnost i Una Mijović iz Aarhus centra Novi Sad. Ispred Ministarstva sednici su prisustvovali:

  • Branislav Blažić, državni sekretar
  • Aleksandar Vesić, pomoćnik ministra, Sektor za planiranje i upravljanje u životnoj sredini
  • Filip Abramović, pomoćnik ministra, Sektor za upravljanje otpadom i otpadnim vodama
  • Slobodan Perović, pomoćnik ministra, Sektor za strateško planiranje i projekte
  • Želko Pantelić, pomoćnik ministra, Sektor za nadzor i predostrožnost u životnoj sredini
  • Biljana Filipović, pomoćnica ministra, Sektor za međunarodnu saradnju i EU integracije
  • Aleksandra Došlić, načelnica Odeljenja za zaštićena područja i ekološku mrežu, Sektor za zaštitu prirode i klimatske promene

Državni sekretar Branislav Blažić je naglasio da je njegova želja da kontrolna uloga samog Odbora u radu Ministarstva bude još više proširena i pozvao članove Odbora da organizuju sastanak u Ministarstvu gde bi detaljnije upoznali sa planovima Ministarstva. Takođe, izrazio je očekivanje da u narednom periodu Odbor bude aktivniji u slanju komentara i pitanja, kako bi saradnja bila bolja. Predsednica Odbora gđa Ivana Stojiljković naglasila je da će Odbor nastaviti.

Kompletan izveštaj možete preuzeti odavde – ZS izvestaj_10 sednica Odbora