Представљање извештаја о раду Министарства на седници Одбора

Редовна 10. седница Одбора одржана jе 16. марта 2018. године на коjоj jе представљен редовни тромесечни извештаj активности Министарства заштите животне средине. Испред Министарства извештаj jе представио државни секретар Бранислав Блажић коjи jе на почетку нагласио да министар Триван ниjе био у могућности да буде на седници због других обавеза. Како jе народним посланицима, члановима Одбора, али и члановима мреже Зелена столица,  детаљан извештаj достављен пре седнице, г. Блажић ниjе детаљниjе образлагао извештаj, већ jе додао да су помоћници присутни на седници на располагању народним посланицима и представницима „Зелене столице“  за питања и додатне информациjе.

„Зелену столицу“ на 10. седници представљале су Валентина Ђурета из Београдског фонда за политичку изузетност и Уна Миjовић из Аархус центра Нови Сад. Испред Министарства седници су присуствовали:

  • Бранислав Блажић, државни секретар
  • Александар Весић, помоћник министра, Сектор за планирање и управљање у животноj средини
  • Филип Абрамовић, помоћник министра, Сектор за управљање отпадом и отпадним водама
  • Слободан Перовић, помоћник министра, Сектор за стратешко планирање и проjекте
  • Желко Пантелић, помоћник министра, Сектор за надзор и предострожност у животноj средини
  • Биљана Филиповић, помоћница министра, Сектор за међународну сарадњу и ЕУ интеграциjе
  • Александра Дошлић, начелница Одељења за заштићена подручjа и еколошку мрежу, Сектор за заштиту природе и климатске промене

Државни секретар Бранислав Блажић jе нагласио да jе његова жеља да контролна улога самог Одбора у раду Министарства буде jош више проширена и позвао чланове Одбора да организуjу састанак у Министарству где би детаљниjе упознали са плановима Министарства. Такође, изразио jе очекивање да у наредном периоду Одбор буде активниjи у слању коментара и питања, како би сарадња била боља. Председница Одбора гђа Ивана Стоjиљковић нагласила jе да ће Одбор наставити.

Комплетан извештај можете преузети одавде – ZS izvestaj_10 sednica Odbora