Sastanak sa Bahram Radžaijem

Politički savetnik delegacije Sjedinjenih Američkih Država pri OEBS-u, gospodin Bahram Radžai u poseti je Srbiji. On se između ostalog u ponedeljak 13. decembra sastaao sa kordinatorkom Vesnom Ivković i članovima Zelene poslaničke grupe. Pored Vesne sastanku su prisustvovali i poslanik Milija Miletić iz Svrljiga i poslanica Nevenka Kostadinova iz Bosilegrada.
Na početku sastanaka poslanica Ivković je predstavila rad Zelene poslaničke grupe u ovom sazivu Skupštine Srbije. Nakon toga govorila je o tome šta je sve urađeno u ovoj godini u oblasti životne sredine. Nevenka Kostadinova se osvrnula na položaj Bosilegrada i probleme koje oni imaju sa upravljanjem otpadom. Milija Miletić je govorio o Svrljigu pozvavši u jednom trenutku gospodina Radžaija da ih poseti.


Gospodin Radžaji koji je u poseti čitavom regionu govorio je o svojoj ulozi u praćenju rada Misije OEBS u Srbiji. Govorio je o važnosti životne sredine za bezbednost i saradnju. Pominjao je klimatske promene i saglasio se da je energetska tranzicija veoma skupa.


Tokom razgovora u kom su još učestvovali Agnes Bodens i Bogdan Urošević iz Misje OEBS u Srbiji razgovarano je o problemima pošumljavanja u Bosilegradu i Svrljigu. Takođe je razgovarano o regionalnoj saradnji i inicijativi poslanika i poslanica iz Srbije.


Na kraju vrlo iscrpnog razgovora gospodin Radžai se zahvalio na veoma konstruktivnom i sadržajnom sastanku i obećao podršku poslanicima i poslanicama Zelene poslaničke grupe, uključujući i aktivnosti u regionu.