Састанак са Бахрам Раџаијем

Политички саветник делегације Сједињених Америчких Држава при ОЕБС-у, господин Бахрам Раџаи у посети је Србији. Он се између осталог у понедељак 13. децембра састаао са кординаторком Весном Ивковић и члановима Зелене посланичке групе. Поред Весне састанку су присуствовали и посланик Милија Милетић из Сврљига и посланица Невенка Костадинова из Босилеграда.
На почетку састанака посланица Ивковић је представила рад Зелене посланичке групе у овом сазиву Скупштине Србије. Након тога говорила је о томе шта је све урађено у овој години у области животне средине. Невенка Костадинова се осврнула на положај Босилеграда и проблеме које они имају са управљањем отпадом. Милија Милетић је говорио о Сврљигу позвавши у једном тренутку господина Раџаија да их посети.


Господин Раџаји који је у посети читавом региону говорио је о својој улози у праћењу рада Мисије ОЕБС у Србији. Говорио је о важности животне средине за безбедност и сарадњу. Помињао је климатске промене и сагласио се да је енергетска транзиција веома скупа.


Током разговора у ком су још учествовали Агнес Боденс и Богдан Урошевић из Мисје ОЕБС у Србији разговарано је о проблемима пошумљавања у Босилеграду и Сврљигу. Такође је разговарано о регионалној сарадњи и иницијативи посланика и посланица из Србије.


На крају врло исцрпног разговора господин Раџаи се захвалио на веома конструктивном и садржајном састанку и обећао подршку посланицима и посланицама Зелене посланичке групе, укључујући и активности у региону.