Zelena poslanička grupa na Nedelji parlamentarizma

Zelena poslanička grupa učestvuje na Nedelji parlamentarizma i tim povodom organizujemo otvorena vrata za predstavnike civilnog sektora u utorak 20. oktobra sa početkom u 12 časova u Zgradi Narodne skupštine.

Događaj je zamišljen kao serija petominutnih sastanaka po modelu “brzog umrežavanja” između poslanika i poslanica Zelene poslaničke grupe i ljudi koji se životnom sredinom bave u drugim sektorima, pretežno nevladinom.

Cilj je da aktivisti i predstavnici civilnog sektora informišu poslanike i poslanice o stanju u oblasti životne sredine i inicijativama koje pokreću ili smatraju značajnim, razmene sa njima kontakte i ispitaju koju eventualnu podršku bi mogli da dobiju. Poslanici i poslanice treba da im odgovore koje su mogućnosti parlamenta ili ko su nadležne institucije, odnosno kako oni lično mogu da doprinesu (npr. amandmani, poslanička pitanja, zakoni na dnevnom redu…).

Ukoliko ste zainteresovani za ovaj događaj i želite da učestvujete, molim Vas da se prijavite (ime i prezime, organizacija, kontakt) na mail marija.mutic@cmv.org.rs najkasnije do ponedeljka 19. oktobra u 15 časova.