Зелена посланичка група на Недељи парламентаризма

Зелена посланичка група учествује на Недељи парламентаризма и тим поводом организујемо отворена врата за представнике цивилног сектора у уторак 20. октобра са почетком у 12 часова у Згради Народне скупштине.

Догађај је замишљен као серија петоминутних састанака по моделу “брзог умрежавања” између посланика и посланица Зелене посланичке групе и људи који се животном средином баве у другим секторима, претежно невладином.

Циљ је да активисти и представници цивилног сектора информишу посланике и посланице о стању у области животне средине и иницијативама које покрећу или сматрају значајним, размене са њима контакте и испитају коју евентуалну подршку би могли да добију. Посланици и посланице треба да им одговоре које су могућности парламента или ко су надлежне институције, односно како они лично могу да допринесу (нпр. амандмани, посланичка питања, закони на дневном реду…).

Уколико сте заинтересовани за овај догађај и желите да учествујете, молим Вас да се пријавите (име и презиме, организација, контакт) на маил marija.mutic@cmv.org.rs најкасније до понедељка 19. октобра у 15 часова.