Vesna Milekić

Vesna Milekić je rođena 1972. godine na Homoljskim planinama.

Sa deset godina se seli sa porodicom u Petrovac na Mlavi gde završava osnovnu i srednju školu. Upisuje najpre Pravni fakultet u Beogradu, da bi posle treće godine upisala Fakultet dramskih umetnosti, odsek – gluma, u klasi prof. Vladimira Jevtovića.

Zaposlena je u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, ali u pozorištu Balkan Novi Pokret se ostvaruje i kao pisac brojnih pozorišnih dela i kao rediteljka.
Igrala je na gotovo svim značajnim scenama beogradskih pozorišta a i dobitnica je više domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja kao glumica i kao autorka pozorišnih predstava.
Sa pozorišnom trupom Balkan Novi Pokret, koju je osnovala 1999. sa dr. Prof. Milovanom Zdravkovićem, učestvovala na više od dvadeset međunarodnih pozorišnih festivala gde je dobila brojna priznanja.
Aktivno se bavi pedagoškim i edukativnim radom, najpre na Akademiji umetnosti, a potom u posebnim programima i radionicama.

Živi u Beogradu, udata je i ima dve ćerke.

O čemu je sve u Narodnoj Skupštini govorila i kako je glasala Vesna Milekić možete pogledati  Utöver fast i midjan, en smal svart halsdukar andra användning, är det som en modell, i halsen en fluga Bröllopsklänningar.