Весна Милекић

Весна Милекић је рођена 1972. године на Хомољским планинама.

Са десет година се сели са породицом у Петровац на Млави где завршава основну и средњу школу. Уписује најпре Правни факултет у Београду, да би после треће године уписала Факултет драмских уметности, одсек – глума, у класи проф. Владимира Јевтовића.

Запослена је у Југословенском драмском позоришту, али у позоришту Балкан Нови Покрет се остварује и као писац бројних позоришних дела и као редитељка.
Играла је на готово свим значајним сценама београдских позоришта а и добитница је више домаћих и међународних награда и признања као глумица и као ауторка позоришних представа.
Са позоришном трупом Балкан Нови Покрет, коју је основала 1999. са др. Проф. Милованом Здравковићем, учествовала на више од двадесет међународних позоришних фестивала где је добила бројна признања.
Активно се бави педагошким и едукативним радом, најпре на Академији уметности, а потом у посебним програмима и радионицама.

Живи у Београду, удата је и има две ћерке.

О чему је све у Народној Скупштини говорила и како је гласала Весна Милекић можете погледати  Utöver fast i midjan, en smal svart halsdukar andra användning, är det som en modell, i halsen en fluga Bröllopsklänningar.