Akcija moja “Zelena škola”

WWF-Svetski fond za prirodu i Coca-Cola Sistem u Srbiji pozivaju sve nastavnike i osnovce u našoj zemlji da se priključe Arctic home inicijativi, učestvuju u akciji Moja “zelena” škola i pokažu kako zamišljaju svoju osnovnu školu potpuno u skladu sa prirodom. Tokom februara 2013. godina, WWF je u saradnji sa Coca – Cola Sistemom u Srbiji pokrenuo akciju, čiji je cilj podizanje svesti javnosti o klimatskim promenama. Ovu akciju, pod sloganom „Jedna planeta. Jedan dom. Sačuvajmo ga zajedno“, u Srbiji prati zanimljiva postavka, predavanja i izložba, koju će imati priliku da vide građani Beograda, Novog Sada i Niša.

 

U ovkiru ove inicijative, pokrenuta je i akcija ”Moja zelena škola” u kojoj mogu učestvovati sve osnovne škole u Srbiji.
“Vaša škola može da smanji svoj ekološki otisak, da koristi obnovljive izvore energije. Vaša škola može da se na poseban način brine o otpadu, da prečišćava otpadne vode ili reciklira plastiku, metal ili papir. Vaša škola može da bude “najzelenija” škola u zemlji, u vašim željama, mašti ili stvarnosti. Vaša škola ovom prilikom može da bude sve ono što vi zamislite. Možete da razmišljate na bezbroj načina i pokažete nam bezbroj vaših ideja. Ne postoje granice, jer mašta i ljubav prema prirodi ih ne poznaju”, izjavila je Duška Dimović, direktorka WWF programa za Srbiju.

148333_565150860180313_2012240756_n

Preuzeto sa www.povratakprirodi.net

Odeljenje koje pošalje najoriginalniji, najzanimljiviji i pre svega “najzeleniji” predlog, osvojiće jednodnevni izlet u “Specijalni rezervat priode Gornje Podunavlje” i imaće priliku da se upozna sa jedinstvenim biodiverzitetom i prirodom ovog zaštićenog područja.

Crteže ili makete sa idejama kako je vaša škola “najzelenija”, možete da donesete lično (od 10 do 16 časova) ili pošaljete do kraja februara na sledeću adresu:
WWF – Svetski fond za prirodu
Palmotićeva 17, 11 000 Beograd
Pobedničko rešenje biće proglašeno tokom marta meseca na web stranici WWF Srbija: