Акција моја “Зелена школа”

WWF-Светски фонд за природу и Cоcа-Cola Систем у Србији позивају све наставнике и основце у нашој земљи да се прикључе Arctic home иницијативи, учествују у акцији Моја “зелена” школа и покажу како замишљају своју основну школу потпуно у складу са природом. Током фебруара 2013. година, WWF је у сарадњи са Coca – Colа Системом у Србији покренуо акцију, чији је циљ подизање свести јавности о климатским променама. Ову акцију, под слоганом „Једна планета. Један дом. Сачувајмо га заједно“, у Србији прати занимљива поставка, предавања и изложба, коју ће имати прилику да виде грађани Београда, Новог Сада и Ниша.

 

У овкиру ове иницијативе, покренута је и акција ”Моја зелена школа” у којој могу учествовати све основне школе у Србији.
“Ваша школа може да смањи свој еколошки отисак, да користи обновљиве изворе енергије. Ваша школа може да се на посебан начин брине о отпаду, да пречишћава отпадне воде или рециклира пластику, метал или папир. Ваша школа може да буде “најзеленија” школа у земљи, у вашим жељама, машти или стварности. Ваша школа овом приликом може да буде све оно што ви замислите. Можете да размишљате на безброј начина и покажете нам безброј ваших идеја. Не постоје границе, јер машта и љубав према природи их не познају”, изјавила је Душка Димовић, директорка WWF програма за Србију.

148333_565150860180313_2012240756_n

Преузето са www.povratakprirodi.net

Одељење које пошаље најоригиналнији, најзанимљивији и пре свега “најзеленији” предлог, освојиће једнодневни излет у “Специјални резерват приоде Горње Подунавље” и имаће прилику да се упозна са јединственим биодиверзитетом и природом овог заштићеног подручја.

Цртеже или макете са идејама како је ваша школа “најзеленија”, можете да донесете лично (од 10 до 16 часова) или пошаљете до краја фебруара на следећу адресу:
WWF – Светски фонд за природу
Палмотићева 17, 11 000 Београд
Победничко решење биће проглашено током марта месеца на wеб страници WWF Србија: