Brošura o mehanizmu Zelena stolica

Ova brošura je još jedan pokušaj koordinacionog tima Zelene stolice i predstavnika/ca Odbora za zaštitu životne sredine NSRS da unaprede saradnju i promovišu značaj učešća građana i građanki u procesu donošenja odluka.

Verujemo da ćemo u narednim godinama imati sve više i više uspešnih aktivnosti na zaštiti životne sredine koje su plod saradnje Odbora za zaštitu životne sredine NSRS i organizacija civilnog društva.

rošura nastaje u periodu kada Zelena stolica slavi 5. godina postojanja. Za tih 5 godina, grupu od 7 organizacija proširila se na 62. To ima svojih izazova, ali sjajno je znati da postoji toliko organizacija, udruženja građana i građanki koji ne samo da se bave životnom sredinom, već žele da aktivno doprinose procesu donošenja odluka. Postoje pravila i procedure, postoji prostor za unapređenje komunikacije i dijaloga, i sve to treba da bude jasno sadašnjim i budućim članovima Zelene stolice. Nemamo model na koji možemo da se ugledamo, zajedno gradimo ovaj mehanizam i činimo ga onakvim kakav jeste. Znamo koliko je značajan i verujemo da će jednog dana on biti model za druge.

Preuzmite brošuru o mehanizmu Zelena stolica.