Брошура о механизму Зелена столица

Ова брошура је још један покушај координационог тима Зелене столице и представника/ца Одбора за заштиту животне средине НСРС да унапреде сарадњу и промовишу значај учешћа грађана и грађанки у процесу доношења одлука.

Верујемо да ћемо у наредним годинама имати све више и више успешних активности на заштити животне средине које су плод сарадње Одбора за заштиту животне средине НСРС и организација цивилног друштва.

рошура настаје у периоду када Зелена столица слави 5. година постојања. За тих 5 година, групу од 7 организација проширила се на 62. То има својих изазова, али сјајно је знати да постоји толико организација, удружења грађана и грађанки који не само да се баве животном средином, већ желе да активно доприносе процесу доношења одлука. Постоје правила и процедуре, постоји простор за унапређење комуникације и дијалога, и све то треба да буде јасно садашњим и будућим члановима Зелене столице. Немамо модел на који можемо да се угледамо, заједно градимо овај механизам и чинимо га онаквим какав јесте. Знамо колико је значајан и верујемо да ће једног дана он бити модел за друге.

Преузмите брошуру о механизму Зелена столица.