Kako da promenom svakodnevnih navika sačuvamo planetu?

Koka-Kola cistem (Coca-Cola) u Srbiji u saradnji sa WWF-om (Svetskim fondom za prirodu) pokreće tokom februara akciju pod sloganom „Jedna planeta. Jedan dom. Sačuvajmo ga zajedno“, čiji je cilj podizanje svesti javnosti o klimatskim promenama koje predstavljaju jedan od najalarmantnijih izazova današnjice.

Ove promene posledica su neravnomerne potrošnje resursa planete te će građani Beograda, Niša i Novog Sada kroz zanimljivu postavku i predavanja saznati više o tome kako mogu da ublaže negativna dejstva svojih aktivnosti promenom svakodnevnih navika i izborima koji su manje štetni po prirodu. Akciji će se pridružiti i osnovci iz ovih gradova koji će moći da prisustvuju zanimljivim predavanjima ali i učestvuju u konkursu „Moja zelena škola“ čiji je cilj da učenici kreativno prikažu na koji način zamišljaju svoju školu u skladu sa prirodom.

Interesantna postavka u Kulturnom centru Beograda predstavljaće jedan dom i omogućiće posetiocima da saznaju više o tome kako svakodnevnim aktivnostima utiču na okolinu uz savete kako da smanje svoj negativan uticaj kroz praktične primere – štednjom struje, vode i energije u svom domaćinstvu. Posetioci će moći da na licu mesta izmere lični ekološki otisak koji pokazuje koliko resursa planete svako od nas troši kroz navike vezane za ishranu, transport, stanovanje, energiju, odlaganje otpada, a u odnosu na raspoloživi potencijal i kapacitet Zemlje da apsorbuje negativne efekte tih naših aktivnosti. U saradnji sa kompanijom Kenon (Canon), postavku prati i izložba fotografija koja prikazuje prirodne lepote naše zemlje koje treba da očuvamo za buduće generacije, kao i retrospektivu aktivnosti kojima Koka-kola sistem i WWF (Svetski fond za prirodu) u saradnji sa mnogobrojnim partnerima podržavaju očuvanje životne sredine u Srbiji.

Postavka traje od 01. do 14. februara u Kulturnom centru Beograda, a posle glavnog grada se seli u Novi Sad gde će biti postavljena u ulici Laze Telečkog 2 od 15. do 17. februara a svoje “putovanje” završava u Nišu, u Niškom kulturnom centru od 22. do 24. februara. Više informacija o akciji i klimatskim promenama dostupno je OVDE.

Preuzeto sa : www.bizlife.rs