Како да променом свакодневних навика сачувамо планету?

Kока-Kола cистем (Coca-Cola) у Србији у сарадњи са WWF-ом (Светским фондом за природу) покреће током фебруара акцију под слоганом „Једна планета. Један дом. Сачувајмо га заједно“, чији је циљ подизање свести јавности о климатским променама које представљају један од најалармантнијих изазова данашњице.

Ове промене последица су неравномерне потрошње ресурса планете те ће грађани Београда, Ниша и Новог Сада кроз занимљиву поставку и предавања сазнати више о томе како могу да ублаже негативна дејства својих активности променом свакодневних навика и изборима који су мање штетни по природу. Акцији ће се придружити и основци из ових градова који ће моћи да присуствују занимљивим предавањима али и учествују у конкурсу „Моја зелена школа“ чији је циљ да ученици креативно прикажу на који начин замишљају своју школу у складу са природом.

Интересантна поставка у Културном центру Београда представљаће један дом и омогућиће посетиоцима да сазнају више о томе како свакодневним активностима утичу на околину уз савете како да смање свој негативан утицај кроз практичне примере – штедњом струје, воде и енергије у свом домаћинству. Посетиоци ће моћи да на лицу места измере лични еколошки отисак који показује колико ресурса планете свако од нас троши кроз навике везане за исхрану, транспорт, становање, енергију, одлагање отпада, а у односу на расположиви потенцијал и капацитет Земље да апсорбује негативне ефекте тих наших активности. У сарадњи са компанијом Кенон (Canon), поставку прати и изложба фотографија која приказује природне лепоте наше земље које треба да очувамо за будуће генерације, као и ретроспективу активности којима Кока-кола систем и WWF (Светски фонд за природу) у сарадњи са многобројним партнерима подржавају очување животне средине у Србији.

Поставка траје од 01. до 14. фебруара у Културном центру Београда, а после главног града се сели у Нови Сад где ће бити постављена у улици Лазе Телечког 2 од 15. до 17. фебруара а своје “путовање” завршава у Нишу, у Нишком културном центру од 22. до 24. фебруара. Више информација о акцији и климатским променама доступно је ОВДЕ.

Преузето са : www.bizlife.rs