Održan drugi seminar za članove i članice Zelene poslaničke grupe

U sredu 29. maja održan je drugi seminar: Online komunikacija i korišćenje društvenih mreža kao alata za zastupanje i promociju ideja.

U uvodnom delu Miloš Đajić iz Centra modernih veština je kratko govorio o dosadašnjim aktivnostima Zelene poslaničke grupe na Internetu.

Krunoslav Vidić, zaposlen u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava Republike Hrvatske prisutnima je govorio na temu: Kako koristiti društvene mreže u politici. Kao primer je naveo Fejsbuk stranicu ministarstva u kojem radi. Ova stranica funkcioniše kao servis namenjen građanima koji mogu postaviti pitanja u formi poruke na koja im iz ministarstva odgovaraju.

Suzana Trninić, novinarka B92 govorila je o tome koliko je stalna komunikacija sa novinarima i novinarkama važna i koliko društveni mediji kao što je Tviter doprinose boljem međusobnom upoznavanju.

Zoran Stanojević, novinar RTS-a govorio je o značaju društvenih mreža u savremenoj komunikaciji.

Svi prisutni su se složili da je prisustvo na društvenim mrežama važno za komunikaciju sa građanima i da su nove tehnologije koje su uvele takozvanu dvosmernu komunikaciju umnogome doprinele bržem i kvalitetnijem širenju informacija.

Storify priču možete pogledati OVDE