Одржан други семинар за чланове и чланице Зелене посланичке групе

У среду 29. маја одржан је други семинар: Online комуникација и коришћење друштвених мрежа као алата за заступање и промоцију идеја.

У уводном делу Милош Ђајић из Центра модерних вештина је кратко говорио о досадашњим активностима Зелене посланичке групе на Интернету.

Крунослав Видић, запослен у Министарству рада и мировинског сустава Републике Хрватске присутнима је говорио на тему: Како користити друштвене мреже у политици. Као пример је навео Фејсбук страницу министарства у којем ради. Ова страница функционише као сервис намењен грађанима који могу поставити питања у форми поруке на која им из министарства одговарају.

Сузана Трнинић, новинарка Б92 говорила је о томе колико је стална комуникација са новинарима и новинаркама важна и колико друштвени медији као што је Твитер доприносе бољем међусобном упознавању.

Зоран Станојевић, новинар РТС-а говорио је о значају друштвених мрежа у савременој комуникацији.

Сви присутни су се сложили да је присуство на друштвеним мрежама важно за комуникацију са грађанима и да су нове технологије које су увеле такозвану двосмерну комуникацију умногоме допринеле бржем и квалитетнијем ширењу информација.

Storify причу можете погледати ОВДЕ