Predstavljamo “online” obuke iz oblasti životne sredine

Mladi istraživači Srbije su izrasli iz istraživačkog pokreta koji je nastao 1969. godine u Valjevu i do sada su organizovali na stotine istraživačkih projekata i edukativnih programa za mlade u različitim oblastima društvenih i prirodnih nauka.
U svoje strategije neformalnog obrazovanja uvrstili su korišćenje multimedija i interneta u svrhu poboljšanja kvaliteta učenja i pristupa informacijama.

Sa tim ciljem osnovali su veb sajt obuke.mis.org.rs koji pruža mogućnost dobijanja praktičnih znanja iz različitih oblasti koje su prepoznate kao prioritetne u zaštiti prirodnih resursa, u volonterizmu, evropskim integracijama…

Programe obuka razvijaju stručnjači iz Mladih istraživača Srbije u saradnji sa stručnjacima iz drugih nevladinih organizacija i institucija a na ovoj veb adresi trenutno je moguće obrazovati se, polagati test i preuzeti sertifikat iz 4 oblasti: Upravljanje vodama u kontekstu održivog razvoja, Učešće javnosti u programima i procesima zaštite životne sredine, Ekološka mreža NATURA 2000, Osnovno o volontiranju: tipovi i forme.

Edukacija elektronskim putem je deo projekta “Zainteresovani za održivost zaštićenih područja – uključiti, povezati i ojačati” a projekat je podržan kroz program SENSE – Podrška organizacijama civilnog društva iz oblasti zaštite životne sredine (OCD) u Srbiji. Program implementira Regionalni centar za životnu sredinu (REC), uz podršku Švedske međunarodne agencije za razvoj i saradnju (SIDA).