Sat za našu planetu

Zelena poslanička grupa je podnela Generalnom sekretarijatu  Narodne skupštine Republike Srbije inicijativu za gašenje osvetljenja zgrade Doma Narodne skupštine u okviru kampanje “Sat za našu planetu”. Generalna sekretarka, gospođa Jana Ljubičić je prihvatila inicijativu i dala nalog da se svetla ugase  28. marta u periodu od 20.30 do 21.30 časova.  Želja članova i članica neformalne Zelena poslaničke grupe je bila da se i Narodna skupštine priključi ovom događaju i tim dokaže brigu i zainteresovanost poslanika za unapređenje i očuvanje životne sredine.

sat za nasu planetu

Organizator kampanje “WWF – Svetski fond za prirodu” koji zajedno sa pojedincima, institucijama i državama širom sveta realizuje kampanju,  poziva sve pojedince i institucije da što pre preduzmu nešto po pitanju ublažavanja klimatskih promena.

Ovo je deveti put da će se Sat za našu planetu obeležiti širom Zemlje. U Srbiji je prošle godine akcija organizovana šesti put i u njoj je učestvovao rekordan broj učesnika sa ukupno 87 gradova i opština, 126 škola, brojnih kompanija, medija, organizacija civilnog drušva i pojedinaca.