Сат за нашу планету

Зелена посланичка група је поднела Генералном секретаријату  Народне скупштине Републике Србије иницијативу за гашење осветљења зграде Дома Народне скупштине у оквиру кампање “Сат за нашу планету”. Генерална секретарка, госпођа Јана Љубичић је прихватила иницијативу и дала налог да се светла угасе  28. марта у периоду од 20.30 до 21.30 часова.  Жеља чланова и чланица неформалне Зелена посланичке групе је била да се и Народна скупштине прикључи овом догађају и тим докаже бригу и заинтересованост посланика за унапређење и очување животне средине.

sat za nasu planetu

Организатор кампање “WWF – Светски фонд за природу” који заједно са појединцима, институцијама и државама широм света реализује кампању,  позива све појединце и институције да што пре предузму нешто по питању ублажавања климатских промена.

Ово је девети пут да ће се Сат за нашу планету обележити широм Земље. У Србији је прошле године акција организована шести пут и у њој је учествовао рекордан број учесника са укупно 87 градова и општина, 126 школа, бројних компанија, медија, организација цивилног друшва и појединаца.