Zeleni bilten #1

U okviru EKO-SISTEM programa mreža Zelena stolica je kreirala prvi broj informatora Zeleni bilten 🌎 kojim će izveštavati o svemu onom na čemu mreža radi i što se dešava u sektoru zaštite životne sredine 🦔kao i u EKO-SISTEM programu.

Želja nam je da budemo kratki, sadržajni i zanimljivi. Zeleni bilten kreira tim na čijem je čelu ekipa Centra modernih veština. Bili bi vam zahvalni ukoliko bi se prijavili za bilten ✅ i podelili ga 💌 u vašoj okolini. Željno čekamo vaše reakcije i sugestije 📫 na prvi broj.

EKO-SISTEM program

EKO-SISTEM program podržava reforme u zaštiti životne sredine u Republici Srbiji aktivnijim uključivanjem organizacija civilnog društva (OCD) i drugih aktera u društvu u sprovođenju pravnih tekovina Evropske unije (EU). Nastao je u želji Mladih istraživača Srbije (MIS) da pomognu organizacijama i udruženjima u pripremama za ozbiljnije poduhvate i nove inicijative u oblasti zaštite životne sredine. Kroz razvoj organizacionih i finansijskih kapaciteta, ali i podsticanjem saradnje unutar sektora zaštite životne sredine, njihova želja je da organizacijama civilnog društva daju dodatnu pokretačku energiju potrebnu za sprovođenje reformi u ovoj oblasti. EKO-SISTEM program osnaživanja predstavlja glavnu komponentu projekta EKO-SISTEM: Podrška reformama u zaštiti životne sredine koji sprovode MIS uz podršku Švedske. Projekat je počeo u januaru 2020. godine i traje tri godine. Zelena stolica je jedna od dvanaest mreža korisnica ovog programa.