Зелени билтен #1

У оквиру ЕКО-СИСТЕМ програма мрежа Зелена столица је креирала први broj информатора Зелени билтен 🌎 којим ће извештавати о свему оном на чему мрежа ради и што се дешава у сектору заштите животне средине 🦔као и у ЕКО-СИСТЕМ програму.

Жеља нам је да будемо кратки, садржајни и занимљиви. Зелени билтен креира тим на чијем је челу екипа Центра модерних вештина. Били би вам захвални уколико би се пријавили за билтен ✅ и поделили га 💌 у вашој околини. Жељно чекамо ваше реакције и сугестије 📫 на први број.

ЕКО-СИСТЕМ програм

ЕКО-СИСТЕМ програм подржава реформе у заштити животне средине у Републици Србији активнијим укључивањем организација цивилног друштва (ОЦД) и других актера у друштву у спровођењу правних тековина Европске уније (ЕУ). Настао је у жељи Младих истраживача Србије (МИС) да помогну организацијама и удружењима у припремама за озбиљније подухвате и нове иницијативе у области заштите животне средине. Кроз развој организационих и финансијских капацитета, али и подстицањем сарадње унутар сектора заштите животне средине, њихова жеља је да организацијама цивилног друштва дају додатну покретачку енергију потребну за спровођење реформи у овој области. ЕКО-СИСТЕМ програм оснаживања представља главну компоненту пројекта ЕКО-СИСТЕМ: Подршка реформама у заштити животне средине који спроводе МИС уз подршку Шведске. Пројекат је почео у јануару 2020. године и траје три године. Зелена столица је једна од дванаест мрежа корисница овог програма.