Миливој Вребалов

Миливој Вребалов је изабран за потпр едседника Скупштине Аутономне Покрајине Војводине на конститутивној седници Скупштине, одржаној 22. јуна 2012. године.

Члан је Демократске странке и члан посланичке групе Избор за бољу Војводину у Скупштини Аутономне Покрајине Војводине.

 

 

Дужности у Скупштини

Рођен у Новом Бечеју 12. маја 1966. године.

Дипломирао на Високој школи струковних студија у Београду – област финансија, рачуноводства и банкарства. Дипломирао у Бечу на Joint Vienna Institute, код ментора проф. др Владимир Глигорова са темом “Public government and structural reforms”.

Године 2004. изабран за одборника у Скупштини општине Нови Бечеј испред групе грађана а 2005. године приступа ДС. На изборима 2006. испред ЛДП за председника општине Нови Бечеј, што је поновио и на наредним изборима 2008. на овим изборима је изабран и за покрајинског посланика у Скупштини АПВ.

Активиста Фонда Freidrich Naumann који окупља либерално-демократске партије и пројектне канцеларије Западни Балкан – у Брислеу 2010. године изабран на друго место међу лидерима ових партија у Европи.

Ожењен, са породицом живи у Новом Бечеју.

Прогресиван развој технологија и индустрије праћен је, нажалост, променом животних услова на земљи, а самим тим су створени и негативни утицаји на стање животне средине.

Императив двадесет првог века је да заштитимо екологију и свет око себе.

Наша земља има веома велике еколошке проблеме. Они су резултат немарности и небриге прво појединца према себи, а затим и према околини.

Свест о утицају човека на промене у природном окружењу треба подићи на виши ниво како садашњим тако и будућим генерацијама.

Данас, већина људске популације живи у градовима и многи имају мало директног контакта са природом.

Као велики љубитељ природе, сматрам да човек треба да живи у складу са природом и скромно користи природне ресурсе и не ремети природну равнотежу.

Човек би требало да је одговоран како према људима и друштву тако и према природном окружењу.