Nada Kolundžija

Rođena je 1952. godine u Subotici. Diplomirala je međunarodnu politiku na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. PR menadžerka. Politikom se bavi od studentskih demonstracija 1996. godine (“zbog osećaja da žene treba da učestvuju u politici”), kada je sa Nebojšom Čovićem koji je tada izašao iz SPS-a, osnovala novu stranku pod nazivom Demokratska alternativa. Bila je potpredsednica stranke i predsednica Odbora za inostrane poslove u Skupštini Srbije. Posle sukoba sa Čovićem napušta DA i jedno vreme prestaje da se bavi politikom. Prelazi u Demokratski centar Dragoljuba Mićunovića koji se 2004. godine pripaja Demokratskoj stranci.

Članica je Političkog saveta i Glavnog odbora Demokratske stranke.

U dosadašnjem političkom angažovanju bila je narodna poslanica u Skupštini Republike Srbije, predsednica skupštinskog Odbora za međunarodnu saradnju, poslanica u Skupštini Srbije i Crne Gore, kao i poslanica u Narodnoj skupštini Republike Srbije i šefica poslaničke grupe DS-a od 2007 do 2008. godine.

2008. godine je ponovo izabrana je za poslanicu u Narodnoj skupštini, gde je bila šefica poslaničke grupe ”Za evropsku Srbiju”. Bila je i članica je Delegacije u interparlamentarnoj uniji i članica grupa prijateljstva sa Rusijom i SAD.

Ima jedno dete. Živi u Beogradu.

Članica Delegacije u interparlamentarnoj uniji
Članica Odbora za spoljne poslove

O čemu je sve u Narodnoj Skupštini govorila i kako je glasala Nada Koundžija možete pogledati ovde.