Нада Колунџија

Рођена је 1952. године у Суботици. Дипломирала је међународну политику на Факултету политичких наука у Београду. ПР менаџерка. Политиком се бави од студентских демонстрација 1996. године (“због осећаја да жене треба да учествују у политици”), када је са Небојшом Човићем који је тада изашао из СПС-а, основала нову странку под називом Демократска алтернатива. Била је потпредседница странке и председница Одбора за иностране послове у Скупштини Србије. После сукоба са Човићем напушта ДА и једно време престаје да се бави политиком. Прелази у Демократски центар Драгољуба Мићуновића који се 2004. године припаја Демократској странци.

Чланица је Политичког савета и Главног одбора Демократске странке.

У досадашњем политичком ангажовању била је народна посланица у Скупштини Републике Србије, председница скупштинског Одбора за међународну сарадњу, посланица у Скупштини Србије и Црне Горе, као и посланица у Народној скупштини Републике Србије и шефица посланичке групе ДС-а од 2007 до 2008. године.

2008. године је поново изабрана је за посланицу у Народној скупштини, где је била шефица посланичке групе ”За европску Србију”. Била је и чланица је Делегације у интерпарламентарној унији и чланица група пријатељства са Русијом и САД.

Има једно дете. Живи у Београду.

Чланица Делегације у интерпарламентарној унији
Чланица Одбора за спољне послове

О чему је све у Народној Скупштини говорила и како је гласала Нада Коунџија можете погледати овде.