Невена Стојановић

“Невена Стојановић је Младеновчанка, рођена 13.8.1986.године у Београду. Своје образовање започиње у Младеновцу у ОШ “Момчило Живојиновић”, затим тамо завршава и Гимназију.  У Београду, на Факултету за Трговину и Банкарство, стиче звање дипломирани економиста у трговини.  Тренутно је на  Удруженим Мастер Интердисциплинарним студијама за Југосточну Европу (Универзитет у Грацу и Универзитет У Београду – Темпус пројекат ЕУ) на Факултету Политичких наука.

Током школовања ради у продаји и производњи у СЗТР “Славуј” у Младеновцу а након стицања дипломе запошљава се као приправница у Општинској Управи где стажира годину дана у Служби за финансије.

Чланица је Јединствене Србије од 2007. године а  Народна  посланица  у Скупштини Републике Србије од 2012.године и члан више скупштинских одбора.

Стојановићева је и заменица шефа делегације Србије у Парламенту Медитерана где има фунцију потпредседнице Економског одбора.  До сада је на Пленарним заседањима ове организације била главни известилац у име Србије за економске и еколошке прилике у региону.

Узима учешће у раду Зелене посланичке групе јер је убеђења да заштита животне средине мора бити константно унапређивано поље јер здравље људи је у директној повезаности са природом и околином која нас окружује зато сматра да ова тема мора бити деполитизована и у самом врху и националних и глобалних приоритета.”