Obnovljen rad Zelene poslaničke grupe u Skupštini AP Vojvodine

U utorak, 15. oktobra u Skupštini AP Vojvodine, održana je konstitutivna sednica neformalne Zelene poslaničke grupe na inicijativu nevladinih organizacija Centar modernih veština i Beogradski fond za političku izuzetnost, koji i u Narodnoj skupštini Republike Srbije koordiniraju rad neformalne Zelene poslaničke grupe. Rad Zelene poslaničke grupe u Skupštini AP Vojvodine biće obnovljen, a do sada je želju da se u njen rad uključi izrazilo 30 pokrajinskih poslanika.

Na sednici koja je bila otvorena za javnost prisustvovao je i predsednik Skupštine APV Ištvan Pastor koji je pozdravio formiranje ovakve poslaničke grupe i naveo da se za učešće u njenom radu prijavilo 30 od 120 pokrajinskih poslanika i poslanica.

Zelena poslanička grupa formirana je sa ciljem da se njeni članovi i članice zalažu za rešavanje problema u oblasti životne sredine i da se bore da teme zaštite životne sredine i održivog razvoja dobiju prioritet i nađu se u fokusu prilikom odlučivanja.

preuzeto sa http://www.skupstinavojvodine.gov.rs/

preuzeto sa http://www.skupstinavojvodine.gov.rs/

Beogradski fond za političku izuzetnost i Centar modernih veština inicirali su obnavljanje rada Zelene poslaničke grupe. Miloš Đajić iz Centra modernih veština rekao je da je ovo tema koja ne poznaje političke boje i partijske prepreke. On je podsetio da se više podataka o radu Neformalne zelene poslaničke grupe može naći na sajtu zelenidijalog.rs ili na Fejsbuk stranici Zelene poslaničke grupe.

Za koordinatora Zelene poslaničke grupe u Skupštini AP Vojvodine izabran je poslanik SNS-a Dragan Vulin a za njegovog zamenika Goran Gonđa iz poslaničke grupe SPS-PUPS-JS.

preuzeto sa http://www.skupstinavojvodine.gov.rs/

preuzeto sa http://www.skupstinavojvodine.gov.rs/