Обновљен рад Зелене посланичке групе у Скупштини АП Војводине

У уторак, 15. октобра у Скупштини АП Војводине, одржана је конститутивна седница неформалне Зелене посланичке групе на иницијативу невладиних организација Центар модерних вештина и Београдски фонд за политичку изузетност, који и у Народној скупштини Републике Србије координирају рад неформалне Зелене посланичке групе. Рад Зелене посланичке групе у Скупштини АП Војводине биће обновљен, а до сада је жељу да се у њен рад укључи изразило 30 покрајинских посланика.

На седници која је била отворена за јавност присуствовао је и председник Скупштине АПВ Иштван Пастор који је поздравио формирање овакве посланичке групе и навео да се за учешће у њеном раду пријавило 30 од 120 покрајинских посланика и посланица.

Зелена посланичка група формирана је са циљем да се њени чланови и чланице залажу за решавање проблема у области животне средине и да се боре да теме заштите животне средине и одрживог развоја добију приоритет и нађу се у фокусу приликом одлучивања.

преузето са http://www.skupstinavojvodine.gov.rs/

преузето са http://www.skupstinavojvodine.gov.rs/

Београдски фонд за политичку изузетност и Центар модерних вештина иницирали су обнављање рада Зелене посланичке групе. Милош Ђајић из Центра модерних вештина рекао је да је ово тема која не познаје политичке боје и партијске препреке. Он је подсетио да се више података о раду Неформалне зелене посланичке групе може наћи на сајту zelenidijalog.rs или на Фејсбук страници Зелене посланичке групе.

За координатора Зелене посланичке групе у Скупштини АП Војводине изабран је посланик СНС-а Драган Вулин а за његовог заменика Горан Гонђа из посланичке групе СПС-ПУПС-ЈС.

преузето са http://www.skupstinavojvodine.gov.rs/

преузето са http://www.skupstinavojvodine.gov.rs/