Прва тематска дебата за чланове Зелене посланичке групе

У среду, 1. новембра у Зеленом салону  Зграде Народне скупштине одржана је прва тематска дебата у овом сазиву са народним посланицима и посланицама,  члановима неформалне Зелене посланичке групе.

Тема састанка била је преглед тренутне политике заштите животне средине у Србији у процесу европских интеграција. Чланови ЗПГ разговарали су и о највећим изазовима у овој области, као и очекивањима и обавезама у процесу преговора са Европском унијом. Састанку је присуствовао и независни консултант Мирко Поповић, који је у уводном делу састанка представио преглед ситуације у погледу Поглавља 27.

IMG_20171101_133857

Чланови ЗПГ дискутовали су и о доступности информација помоћу којих цивилно друштво може да прати напредак Републике Србије ка Европској унији у овој области. Разговарало се и о важности улоге Одбора за заштиту животне средине, комуникацији са Министарством за заштиту животне средине и иницијативама Одбора којима би се питање заштите животне средине ставило на агенду друштва у Републици Србији.

IMG_20171101_133906

Састанку су присуствовале народне посланице и посланици: Нада Лазић, Гордана Чомић, Дијана Вукомановић, Олена Папуга, Соња Павловић, Горан Чабради, Борка Грубор, Јасмина Каранац, Муамер Бачевац и Светлана Николић Павловић.

Реализацију ове активности подржала је канцеларија Програма Уједињених нација у Србији (УНДП) у оквиру пројекта „Јачање капацитета за унапређедно спровођење међународних споразума из области заштите животне средине“, коју финансира Глобални фонд за животну средину (ГЕФ).