Upravljanje opasnim otpadom u Republici Srbiji

Evropski pokret u Srbiji, organizovao je krajem januara javnu raspravu povodom predstavljanja novog predloga za javnu praktičnu politiku Istraživačkog foruma pod nazivom „Upravljanje opasnim otpadom u Srbiji”, autora Miloša Katića, Zorice Isoski i Dragoljuba Todića.

Diskusija je bila posvećena razmatranju zaključaka i preporuka koje se tiču izgradnje postrojenja za tretman opasnog otpada u Srbiji, kao i razlozima zbog kojih najšira javnost u Srbiji ima negativan stav prema inicijativama koje se tiču tretiranja opasnog otpada. Skupu su, osim članova i članica Istraživačkog foruma, prisustvovali i predstavnici nadležnih republičkih i pokrajinskih institucija, organizacija civilnog društva, privrednih subjekata, medija, akademske i zainteresovane javnosti.

naslovna

Celokupan izveštaj sa javne rasprave možete da pročitate OVDE.

Istraživački forum je pozvao sve zainteresovane da ovaj rad proslede svojim koliginiciama i kolegama.  Takođe, ukoliko imate usmene ili pisane komentare, sugestije i utiske o ovoj analizi molimo Vas da nam ih pošaljete na e mail: jelena.ribac@emins.org