Vesna Marjanović

Rođena je 1969. godine u Beogradu. Svoje političko delovanje započela je kao član Demokratske omladine i Demokratske stranke, 1990. godine. U tom periodu bila je i prvi lični sekretar predsednika Izvršnog odbora Zorana Đinđića, i aktivni učesnik u organizaciji stranačkih aktivnosti i izbornih kampanja.

Od 1994. radi kao koordinator pravnih i obrazovnih programa, u nevladinoj organizaciji Fond Centar za demokratiju. Od 1996. radila je u marketinškoj agenciji Idols & Friends, odgovorna za rad sa međunarodnim klijentima.

Novembra 2000. godine imenovana je za portparola Demokratskog centra, a juna 2003. izabrana za predsednicu Izvršnog odbora Demokratskog centra. Bila je i portparol i koordinator Izbornog štaba predsedničkog kandidata Dragoljuba Mićunovića novembra 2003. godine.

Na osnovu Sporazuma o ujedinjenju Demokratskog centra i Demokratske stranke, 16. oktobra 2004. godine, postaje članica Glavnog odbora i potpredsednica Izvršnog odbora Demokratske stranke. Nakon lokalnih izbora 2004. godine, izabrana je za odbornicu u Skupštini grada Beograda. 2006. godine Glavni odbor je po drugi put bira za potpredsednicu Izvršnog odbora DS.

Na parlamentarnim izborima 2007. godine, a zatim i 2008. godine, izabrana je za poslanicu u Narodnoj skupštini Republike Srbije. U to vreme bila je Predsednica je Odbora za kulturu i informisanje, kao i šefica delegacije Narodne skupštine Republike Srbije pri Parlamentarnoj skupštini Zapadnoevropske unije. Bila je članica je grupe prijateljstva sa parlamentima Francuske i Velike Britanije.

Učesnica je mnogih međunarodnih i domaćih konferencija i seminara. Pohađala je specijalne programe i kurseve u zemlji i inostranstvu iz oblasti organizacije izbornih kampanja i odnosa sa javnošću.

Po zanimanju je diplomirana pravnica. Završila je Petu beogradsku gimnaziju, a studirala je filmsku i TV produkciju u Južnoafričkoj Republici. Diplomirala je na Pravnom fakultetu u Beogradu.
Živi u Beogradu. Govori engleski jezik.

Članica je Političkog saveta i Glavnog odbora Demokratske stranke.

Zamenica člana Delegacije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope
Predsednica je Odbora za kulturu i informisanje

O čemu je sve u Narodnoj Skupštini govorila i kako je glasala Vesna Marjanović možete pogledati ovde.