Весна Марјановић

Рођена је 1969. године у Београду. Своје политичко деловање започела је као члан Демократске омладине и Демократске странке, 1990. године. У том периоду била је и први лични секретар председника Извршног одбора Зорана Ђинђића, и активни учесник у организацији страначких активности и изборних кампања.

Од 1994. ради као координатор правних и образовних програма, у невладиној организацији Фонд Центар за демократију. Од 1996. радила је у маркетиншкој агенцији Idols & Friends, одговорна за рад са међународним клијентима.

Новембра 2000. године именована је за портпарола Демократског центра, а јуна 2003. изабрана за председницу Извршног одбора Демократског центра. Била је и портпарол и координатор Изборног штаба председничког кандидата Драгољуба Мићуновића новембра 2003. године.

На основу Споразума о уједињењу Демократског центра и Демократске странке, 16. октобра 2004. године, постаје чланица Главног одбора и потпредседница Извршног одбора Демократске странке. Након локалних избора 2004. године, изабрана је за одборницу у Скупштини града Београда. 2006. године Главни одбор је по други пут бира за потпредседницу Извршног одбора ДС.

На парламентарним изборима 2007. године, а затим и 2008. године, изабрана је за посланицу у Народној скупштини Републике Србије. У то време била је Председница је Одбора за културу и информисање, као и шефица делегације Народне скупштине Републике Србије при Парламентарној скупштини Западноевропске уније. Била је чланица је групе пријатељства са парламентима Француске и Велике Британије.

Учесница је многих међународних и домаћих конференција и семинара. Похађала је специјалне програме и курсеве у земљи и иностранству из области организације изборних кампања и односа са јавношћу.

По занимању је дипломирана правница. Завршила је Пету београдску гимназију, а студирала је филмску и ТВ продукцију у Јужноафричкој Републици. Дипломирала је на Правном факултету у Београду.
Живи у Београду. Говори енглески језик.

Чланица је Политичког савета и Главног одбора Демократске странке.

Заменица члана Делегације у Парламентарној скупштини Савета Европе
Председница је Одбора за културу и информисање

О чему је све у Народној Скупштини говорила и како је гласала Весна Марјановић можете погледати овде.