Нова председница Одбора

На седници, одржаној 3. новембра, чланови Одбора изабрали су већином гласова Ивану Стојиљковић за нову председницу Одбора за заштиту животне средине.  Претходном председнику,  Братиславу Блажићу,  је престао мандат посланика ступањем на позицију државног секретара у Министарству заштите животне средине.

Седницом је председавао заменик председника Дејан Николић, а присуствовали су чланови и заменици чланова Одбора Соња Влаховић, Радослав Цокић, Нада Лазић, др Предраг Јеленковић, Дејан Николић, Борка Грубор, проф. др Снежана Богосављевић Бошковић, Душко Тарбук, Ивана Стојиљковић, Јосип Броз и Владимир Петковић.

Током дискусије, представница мреже Зелена столица Валентина Ђурета је истакла добру сарадњу коју је мрежа имала са претходним председником и да се нада да ће ова пракса бити настављена. Представници мреже су редовно позивани на седница Одбора, и добијали  прилику да се чује глас цивилног сектора. Председавајући Дејан Николић и нова председница Ивана Стојиљковић су истакли значај дискусија и добру атмосферу у којој је Одбор заседао,  као и значај сарадње са цивилниом сектором која ће бити настављена и у наредном периоду.