Презентација Зелене столице на Школи еколошког права

Механизам Зелена столица и активности које омогућавају учешће грађана у раду Народне скупштине Републике Србије представљене су 24. априла студентима Правног факултета у Београду у оквиру Школе еколошког права.

Парнер у организацији Школе еколошког права је Архус центар из Крагујевца који је део мреже организација Зелена столица. Чланица координационог тима, Марија Мутић је у оквиру свог излагања представила студентима како је дошло до покретања овог иновативног механизма, правни основ за његово покретање и процес сарадње између цивилног сектора и Народне скупштине Републике Србије.

Тог дана, са преко 80 студената Правног факултета разговарали су и Иван Карић (државни секретар у Министарству за заштиту животне средине), проф.др Мирјана Дреновак Ивановић (Правни факултет Универзитета у Београду, руководилац “Школе еколошког права”), Оливера Зуровац Кузман (саветница у Одељењу за демократизацију, Организација за европску безбедност и сарадњу – Мисија у Србији), Срђан Матовић (удружење “Архус центар” Крагујевац), Станојла Мандић (заменица Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности), Оља Јовичић (генерална секретарка, Заштитник грађана Републике Србије), Синиша Митровић (самостални саветник за домаће и ЕУ прописе у заштити животне средине, Центар за заштиту животне средине, Привредна комора Србије) и Сретен Ђорђевић (адвокат, правни експерт у области животне средине)

Полазницима су на крају програма уручени сертификати о похађању.