ЗЕЛЕНА ПОСЛАНИЧКА ГРУПА НАСТАВЉА СА РАДОМ И У НОВОМ СКУПШТИНСКОМ САЗИВУ

Центар модерних вештина i Београдски фонд за политичку изузетност Вас позивају на представљање новог састава и промоцију поновног почетка рада зелене посланичке групе.

Представљање посланика и посланица који ће у овом сазиву Народне Скупштине Републике Србије бити чланови и чланице неформалне зелене посланичке групе биће одржано у Медија центру, у среду, 30. јануара у 12:00h.

Наша заједничка жеља да теме заштите животне средине и одрживог развоја добију приоритет и нађу се у фокусу приликом одлучивања разлог је за наставак рада зелене посланичке групе.

Овом приликом биће промовисан и wеб сајт zelenidijalog.rs који ће бити пуштен у рад са циљем да постане централно место на коме ће посланици и посланице кроз дијалог са свим заинтересованим странама размењивати информације, иницијативе и добру зелену енергију.

Циљ је подстаћи бољу сарадњу са цивилним сектором и <б>квалитетан дијалог који ће резултирати квалитетнијим законодавством у области одрживог развоја.

Неформалну зелену посланичку групу чине посланице и посланици посвећени темама заштите животне средине. Чланство у неформалној зеленој посланичкој групи је добровољно и њучине посланице и посланици из различитих парламентарних политичких странака. Њеним радом желимо да истакнемо да област животне средине не познаје политичке боје и границе. Тренутан број чланова и чланица је 15, а верујемо да ће он стално расти.

Рад у посланичкој групи ће посланицима и посланицама омогућити да:

  • унапреде своја знања из области заштите животне средине и одрживог развоја,
  • се повежу са својим колегама посланицима, стручњацима и активистима из региона,
  • буду видљивији у јавности
  • се повежу са организацијама цивилног друштва активним у заштити животне средине.

Неформална зелена посланичка група ће активно радити на усклађивању прописа Републике Србије са европским стандардима и нормама у области заштите животне средине.

Ова фаза активности неформалне Зелене посланичке групе спроводи се уз подршку Балканског фонда за демократију.