Дејан Раденковић

Дејан Раденковић је рођен 1971. године у Приштини, где је стекао основно и средње образовање. Друштвено-политичким радом почео је да се бави 1989. године као средњошколац, када и постаје активан учесник политичких дешавања на КиМ. Дипломирао је на Економском факултету у Приштини, а звање магистра економских наука стиче на Универзитету EDUCONS.

Током студија био је секретар Савеза студената Економског факултета у Приштини, Генерални секретар Југословенске Асоцијације студената економских факултета, покретач и главни и одговорни уредник стручног академског часописа “AIESEC EKONOMIST”. Био је члан УО Економског факултета, затим оснивач и председник Центра за талентовану омладину Косова и Метохије, оснивач и подпредседник Омладинског културног центра у Приштини, оснивач Академског информационог центра у Приштини, председник Атлетског клуба Косово Поље и члан председништва Кошаркашког клуба Косово Поље. Након протеривања из Приштине 1999. године, активно се укључио у хуманитарни рад Комитета за заштиту људских права на Косову и Метохији. Обављао је функцију председника Омладинског савеза Србије.

Био је комерцијално-финансијски директор у Предузећу за трговину и услуге „Балкан ауто“ у Приштини, а након тога прелази у JП ПТТ саобраћаја „Србија“. Активним учешћем у брокерској кући „Фирст Глобал Брокерс“ а.д, као асистент генералног менаџера, доприноси њеном почетном позиционирању на тржишту финансијских услуга. „Орбита комуникације“ д.о.о. Београд је фирма у којој је обављао послове директора. Од 2010. године ради у Компанији „Ратко Митровић“ а.д. у којој је обављао функцију Генералног директора, а тренутно обавља послове Извршног директора и члана УО.

Члан је Главног одбора Социјалистичке партије Србије, у којој је обављао функције председника Младих социјалиста Косова и Метохије, потпредседника Младих социјалиста Србије, потпредседника Покрајинског одбора СПС-а Косова и Метохије и координатора Главног одбора за КиМ.

2008. године изабран је за народног посланика када је . Био је такође и члан неформалне <ем>“Зелене посланичке групе” , члан посланичке групе за заштиту оболелих од HIV-a, као и члан у посланичким групама пријатељства : Аустрија, Велика Британија, Македонија и заменик члана у Одбору за финансије и Одбору за саобраћај.

Ожењен је и отац је две девојчице.

Данас је председник скупштинског Одбора за просторно планирање, саобраћај, инфраструктуру и телекомуникације и члан Одбора за Косово и Метохију. Такође је заменик члана Делегације у парламентарној скупштини NATO-a.

О чему је све у Народној Скупштини говорио и како је гласао Дејан Раденковић можете погледати ОВДЕ.