Дијана Вукомановић

Дијана Вукомановић је рођена 3. јануара 1967. године у Вировитици, у Хрватској. Завршила је Земунску гимназију 1985. године, а потом уписала Факултет политичких наука, Универзитета у Београду на коме је дипломирала 1989. године. Звање магистра је стекла 1995. године на Централно-Европском Универзитету у Будумпешти. Докторирала је 2000. године на Факултету политичких наука Универзитета у Београду. Такође, Дијана се током 1997. године стручно усавршавала на студијским боравцима у Великој Британији и САД-у.

Објавила је преко тридесет аналитичких студија у домаћим и иностраним стручним часописима и зборницима посвећеним политичким партијама и пост-комунистичкој транзицији. У периоду од 1992. до 2000. године била је запослена као истраживач у Институту друштвених наука, Универзитета у Београду, а од 2000. године је радила у Институту за политичке студије као научна сарадница. Била је сарадница домаћих и међународних невладиних организација на пројектима посвећеним развоју демократије, људских права и локалне самоуправе у Србији.

Чланица је Социјалистичке партије Србије од 1998. године. На Осмом конгресу СПС, 2010. године, изабрана је за потпредседницу странке.
Говори енглески језик.

Дијана је чланица Делегације у парламентарној скупштини OEBS-a , као и чланица скупштинског Одбора за европске интеграције и Одбора за дијаспору и Србе у региону.

О чему је све у Народној Скупштини говорила и како је гласала Дијана Вукомановић можете погледати ОВДЕ.