Одржан трећи састанак неформалне Зелене групе посланика у Скупштини АПВ

У среду, 2. априла 2014. године одржан је трећи по реду састанак неформалне Зелене групе посланика у Скупштини Аутономне Покрајине Војводине. У складу са пословником групе, досадашнји координатор Драган Вулин и заменик координатора Горан Гонђа предали су дужност.

За координаторку групе изабрана је Мр  Маја Седларевић а за заменика координаторке изабран је Атила Јухас. Маја Седларевић је најавила  интензивирање рада групе и активнију сарадњу са грађанима и грађанкама у пословима заштите животне средине. Она је такође нагласила да ће Зелена група посланика посвећено радити на унапређењу стања у области заштите животне средине  и развијању сарадње са сродним организацијама у земљи и иностранству.

02

Састанку је присуствовао и  проф. др Миодраг Димитријевић са Катедре за генетику и оплемењивање биљака Пољопривредног факултета у Новом Саду, који је са посланицима разговарао о последицама употребе генетски модификованих организама (ГМО). У свом излагању проф. Димитријевић говорио је о томе шта ГМ организми јесу, којим се поступцима добијају и какве последице производња и промет генетски модификоване хране може имати по привреду.

01

Проф. Димитријевић је у свом излагању изнео низ резултата научних истраживања које је образложио. Чланови и чланице Зелене групе посланика захвалили су се проф. Димитријевићу на стручном излагању и корисним информацијама које је са нјима поделио.

03