Добродошли на ZeleniDijalog.rs

Циљ Зеленог дијалога је да теме заштите животне средине и одрживог развоја добију приоритет и нађу се у фокусу приликом одлучивања

Скролуј да сазнаш више

Зелена посланичка група

Неформалну Зелену посланичку групу чине посланици и посланице из различитих странака посвећени темама заштите животне средине и одрживог развоја, који активно раде на промоцији и прихватању европских стандарада и норми. Циљ Зелене посланичке групе је да теме заштите животне средине и одрживог развоја добију приоритет и нађу се у фокусу приликом одлучивања.

Сазнај више

Зелена столица

Зелена столица је механизам који омогућава учешће невладиних организација у раду Одбора за заштиту животне средине Народне скупштине Републике Србије. Овај иновативни институционални механизам покренут је са циљем сталног учешћа представника удружења грађана активних у области заштите животне средине на састанцима Одбора и у активностима које Одбор организује.

Сазнај више

Вести

Најновије вести везане за Зелену посланичку групу и Зелену столицу

све вести

Блог

сви постови

О нама

„Зелени дијалог” представља мост између различитих заинтересованих страна које заједнички раде на промоцији животне средине на политичкој агенди са жељом да теме заштите животне средине и одрживог развоја добију приоритет и нађу се у фокусу приликом одлучивања. Зелени дијалог је место комуникације између народних посланика и посланица, организација цивилног друштва активних у области заштите животне средине које заступају интересе и ставове грађана Србије и стручне јавности.

Организације цивилног друштва су успоставиле (иновативне и) јединствене методе рада и сарадње са Народном скупштином Републике Србије како кроз неформалне механизме тако и кроз формална скупштинска тела: